Utøya (swedish)

Norge har drabbats av en vilsen man. Någon som kommit att tro sig ha något slags uppdrag att ändra världens gång utifrån en skev och mycket obehaglig ideologi. Han har gjort sig skyldig till något fruktansvärt och inte åstadkommit någonting annat än en tragedi.
Han kallas nu i media för “den ensamma galningen.” Men vi får inte glömma att han också är högerextremist och rasist. Det vill säga att tyvärr är han långt ifrån ensam.
Vi måste utbildas i att detta är fel. Vi måste sluta ge politiska partier som SD utrymme. Vi måste vara mycket hårdare för den smygande rasism som finns i vårt samhälle.
I min TV betygar nu världens alla nationer sitt deltagande. De uttrycker sin sorg och sin sympati med Norge. Detta är i all ära fint och i stort nödvändigt.
Men världens ledare borde proklamera att det är tid att satsa större på att motarbeta rasism och främlingsfientlighet i vårt samhälle.
Hur bekämpar man rasism?
Det måste satsas mer i skolorna så att nästa generation växer upp utan samma grad av avundsjuka och girighet som vi ser omkring oss idag. Vi måste vattna ur de tankar som smyger sig in i huvudet på dem som har oturen att växa upp i en förgiftad miljö.
Vi måste lägga fokus på att våra skolsystem blir uppdaterade. Vi måste satsa på humanitär utbildning. Religion på schemat bör snarast bytas ut mot läran om medmänsklighet.

Vidare skulle jag tycka det var på tiden att vi ser över våra vapenlagar. Ska det tex. vara möjligt att äga en pistol? Till vad behöver man en pistol? Jag kan inte hitta en enda anledning. Jakt? Nä, jag tror inte en pistol är särskilt effektiv för det ändamålet. Jag inser att det i det närmaste är omöjligt att få igenom och att större delen av USA skulle gå i spinn och protestera högljutt. Men vi kan börja propagera i rätt riktning. Vi kan börja nöta. Nöta nöta och nöta. Vi måste göra den goda tanken till den självklara tanken.

Norges flagga

Min norska flagga idag.

Avslutningsvis vill jag självklart säga att jag sörjer med alla som förlorade någon den 22 Juli. Och att jag känner med dem som tvingades uppleva den skräck som jag ryser vid tanken av. Det som denna galning gjort mot dessa människor framkallar inget annat än illamående hos mig.

Post to Twitter

This entry was posted in In Swedish and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply