Vad betyder påsken för mig?

Vad betyder påsken för mig?
Inte ett skit!

Men det finns ändå en del jag vill säga om påsken. Men för det så måste jag ta er med på en resa. En resa tillbaka i tiden.

När jag var liten var jag i mitt hem inte betrodd med mycket. I stort sett det enda jag ansågs kapabel till var att vid jul fixa fruktfatet.
Se bild.

Stolt över både fruktarrangemang och hårsvall.

Stolt över både fruktarrangemang och hårsvall.

Jag antar att jag dög eftersom jag ett år fick förtroendet att stå för de estetiska förberedelserna även vid en annan av våra överflödiga högtider.
Jag talar såklart om påsken och uppgiften att fixa påskriset.

Jag påstår inte att det jag gjorde var makalöst roligt men det ligger till grund för den här textens punch-line. (Vilken jag nu misstänker inte kommer bli så fenomenal. I alla fall inte lika storslagen som jag tyckte igår då jag kom på den.)
Men men. Vi kommer till det.
Påskriset detta år i mitten av 80-talet lät jag helt sonika bestå av ett paket Uncle Bens klibbfria ris som jag tejpade kulörta fjädrar på.
Ja, det var lite kul och genererade även familjens välsignelse. Men kvalificerade inte till att bli någon tradition.

Nu när jag sitter här och skriver inser jag att det var mycket mer än gud och Jesus som var onaturligt med påsken.
Tex. gick jag min sista vända som påskkärring så sent som i åttonde klass. Med kvast, kanna och klänning gav jag mig ut i förklädd falskhet, för att helt enkelt fixa extra klirr i kassan. Vilket lyckades.
Dock hade jag den goda smaken att göra det året det sista då man kunde se mig slåss med byns 5 åringar över viken dörr som skulle knackas på först. Och av vem.

Men det är heller inte det som denna text handlar om.
Den handlar om visuella ordvitsar.

Som sagt. Påsken betyder ytterst lite men en viss tradition har ändå lyckats etablera sig i min värld på det senaste.
De sista tre åren har jag exempelvis gjort till yttersta kutym att posta denna bild.

Påsskägg

Just det. Mitt Påsskägg.
Och medan ni reser er från golvet och kliver ur eventuella skrattkonvulsioner förbereder jag mig för denna påsks överambitiösa final.
Betänk att det tog mig ca 5 timmar att skapa denna bild. Så skratta nu, för fan, när jag på detta sätt önskar er alla en riktigt trevlig, svulstig och framförallt sunt oreligiös Påskälg.

Trevlig Påskälg

Trevlig Påskälg

 

Post to Twitter

This entry was posted in About me.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply